Műtét a tetőn/Operation auf dem Dach 1.0

Létrehozva 2013. szeptember 28. Utoljára módosítva 2014. március 16.
Írta: Bartos Péter

2010 50 km körzet, br. 400 e Ft/3 db Légkezelő tetőáttörés ázás hibafeltárás, javítás. Garanciával.  Átfutási idő a hibafeltárástól a kifizetésig 120 nap.

A légkezelő gépészeti egységek végzik a nagyobb épületekben a levegővel kapcsolatos teendőket. Több fajtája van ezen berendezéseknek, melyek közül a legmodernebbek hűtik, fűtik, szűrik a levegőt, miközben párásítják, vagy szárítják is azt.

Ahol lehet, a tetőre helyezik el ezeket a gépeket. Az épület tetősíkján gyakorlatilag két légrakat ("cső") halad át úgynevezett tetőáttöréseken.

Gyakori probléma az áttöréseknél történő ázás. Ilyen hiba újszerű javítását járjuk körbe, miközben bepillanthatunk a technológia gyors fejlődésébe. (2010 saját fejlesztés)

Magyarázó szöveg a képek fölött.

A légkezelő. Bal oldalt az a "rácsos" a hőcserélője, jobb oldalt a két alumínium lemezzel borított doboz a rendszer nyomó és szívó oldali tetőáttörése. (Itt jön, megy a cső az épületbe.)

01.JPG

 

Engedéllyel beléphetünk a gondosan felügyelt csarnokba. Felnézve bal oldalt a bejövő, jobb oldalt a tető felé szívó oldali csőrakat megjelenése.

02.JPG

 

Az ázásra utaló egyértelmű jelek, melyeket -tudomásunk szerint- több éven keresztül próbáltak megszüntetni. Az épület funkciója különösen indokolttá teszi a tiszta környezetet.

03.JPG

Három légrakat tetőáttörésének ázásmentesítése volt a feladat. Ez a harmadik, egyben a legkisebb ráfordulás. Vele kezdtünk.

04.JPG

 

Mielőtt nekilátnánk, biztosítani kell a megfelelő körülményeket. Talán hihetetlen, de 40 fokos tetőszinti melegben a PVC tetőszigetelés olyan meleg, hogy a hűtőtáskában, árnyékban, 1-2 óra alatt megmelegszik a hűtött ital, s nem működnek az elektronikai kütyük (pl. fényképezőgép, telefon).

Így aztán,.....hello!

041.JPG

 

A hibafeltáráshoz meg kellett nyitni a burkolatot. A javítás maga is bontással kezdődött. Mindig csak egy burkoló elem került leszerelésre. A munka végzetével visszakerült a helyére az elem, és egy másikat szereltünk le.

 

05.JPG

 

06.JPG

 

07.JPG

 

08.JPG

 

Hosszadalmas ez a körbe-körbe járás. A második áttörésnél már módosult a technika, míg a harmadiknál elérkeztünk az "ambuláns" javításhoz. Géppel egy kis nyílás készítése, megtörténik a szükséges beavatkozás, majd visszakerül minden a helyére. A műtét helye vízbiztos lezárást kap.

09.jpg

 

10.jpg

 

Nem csak azért lett 100%-al termelékenyebb a javítás, mert nem kellett annyit bontani, hanem mert így szükségtelenné vált a lefúrt pop-szegecsek helyére a tömítőgyűrűs csavaros rögzítések alkalmazása.

11.JPG

 

12.JPG

Az "ambuláns" javításnak van egy másik előnye is. Ez pedig a méretfüggetlen alkalmazhatóság.

Innen indultunk.

13.JPG

 

 

Ha a fenti képen látható első javítást hagyományos módon végeztük volna el, az 4 embernek 3 órás feladatot jelentett volna (12 óra). Mi ketten álltunk neki, és 1,5 óra alatt végeztünk (3 óra) csak azért mert találtunk egy egyszerűbb megoldást melynek lényege, hogy nem borítjuk szét a teljes gépet, hanem mindíg csak egy elemet veszünk le, és lépcsőzetesen haladunk. Az utolsó légtorkot már a további technológiai módosítás miatt -egy elemet sem vettünk le, csak műtöttünk-  egy ember javította alig 45 perc alatt.

Ez jelentős -16 szoros- javulás, nem is beszélve arról, hogy hagyományos módon az alábbi képen látható légrakat már csak állványról lenne javítható, ami plusz költség és idő.

Így viszont időben majd ugyanannyi a javítás mint egy kicsi légtorok esetén.

 

14.JPG

 vége