Attika bádog sérülés

Létrehozva 2016. január 07. Utoljára módosítva 2018. december 11.
Írta: Bartos Péter

Kérem a cikkel, vagy az ilyen munkákkal kapcsolatban NE telefonáljon! Írjon e-mailt!

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

( Napközben dolgozunk, nem tudunk megfelelően oda figyelni a telefonos jelzésekre, nem biztos, hogy fejbe tartjuk a jelzését, mindamellett valószínű, hogy  kérni fogunk Öntől fényképeket, tehát úgyis kell e-mail küldenie.)

Ha csak tanácsot, információt akar kérni, nem akar rendelni, akkor is írjon e-mailt!

KÉRJÜK!

 

attika bádogozás sérülése. Az attika bádog rögzítését az elhelyező bádogra 4,8-as önfúró csavarokkal, vagy esetenként 5 mm-es pop-szegeccsel  készítették. Tekintettel arra, hogy a bádog kiállása nem kevés, továbbá teljesen szél járta helyen van az épület, a rögzítések méretezése, szerintem rossz volt, és kevés is. Ezt észlelve jeleztük az üzemeltető felé a beavatkozás szükségességét, de az info  a napi teendők sorában elakadt. 6 hónap múlva a szél letépte a bádogot, jelentős kárt okozva egy parkoló gépkocsiban.

 

 

 

 

A leszakadt bádog. A menthetetlen végek kuka, a több irány vissza  helyére.

 

 

 

A tetőszigetelés is megsérült.

 

 

Méretvétel után, új  lemez lehajtatása, mert nem minden sérült bádog volt alkalmas a vissza építésre.

 

 

 

Az elhelyező bádogot is több helyen rögzíteni kellett, mert az oldalsó pop-sezgecses rögzítés hiányos, ill. rossz volt. (Ezt is alul méretezték, mert kb. 2 méterenként 1 db 5 mm-es pop-szegecs kevés.)

 

A konkrét bádogsérülés javításával párhuzamosan több száz méteren került megerősítésre az attika lemezelés. (Ezért nem lehet pontos árat jelezni a bádog javítási munkákról.)

 

 

bartospéter 2015

Bartos Péterné bthbs.com