Lefolyócsere a porcelánboltban

Létrehozva 2013. szeptember 28. Utoljára módosítva 2013. szeptember 28.
Írta: Bartos Péter

Évek óta jelentősen ázott az épület. Mivel tudod, felújítják az épületet, időben előre jelzést küldesz a lefolyót cserélni kell, mert kb.5 m2-es környezetben ázást okoz a hibája. Megtörténik a felújítás. Ezek után a lefolyó környezete 20 m2-en ázik(valamit nyilván fordítva csináltak Yell) .

 

01.JPG

Csinos. Képzeld ezt el 20 m2-en!!!

A beázásra "hajlamos" épületekre vonatkozólag van egy korszakalkotó ötletem. (Persze ismerve a magyar helyzetet ebből sem lesz világszabadalom, ezért le is mondok a jogdíjakról ezennel). A fenti képen látható ázás ronda? Valószínűleg. És ha az egész helyiség ilyen mintázattal lenne kitapétázva? Akkor, ha esne a hó, itt nedves lenne a tapéta. A nedvesség párásítaná a beltér levegőjét, a gombásodás meg erősítené az immunrendszerünket. Ha meg jön egy vendég és megérinti, azt mondja; naggggyon komoly, totál olyan mintha tényleg ázna.

Ennyi!

02.JPG 

Folyik föntről....

03.JPG 

...csöpög a csatlakozásnál.

 

04.JPG

 05.JPG

Ez bejött, itt biztos van hiba!

06.JPG 

Lefolyó csiri-biri (csere-bere)

07.JPG 

 A rutin és az évek...ez kész.

08.JPG 

Mivel a födém alatt az elvezető csőnél a csöpögés nem szűnt meg (amit okozhatott akár a födémből szivárgó maradék víz is), meg kell műteni a rendszert.

09.JPG 

Fóliasátor állítás után jöhet a tervszerű rombolás.

Ilyenkor az jut az eszembe, gyerkőceink számítógépes játékaikkal 5 perc alatt fél választókörzetnyi embert kinyírnak. Miért nincsenek olyan játékok, mint például, járdabontó commandó, csőidom lekaratézó, tapétalesuhintó 2.0. Lehet, azért van ez így, mert tilos a gyerekmunka! Lesz ebből még baj!

10.JPG 

 

11.JPG 

 

 12.JPG

 

13.JPG 

Cuzámmen komplett. (A függőleges szakasz 110 mm-es béléscsövezéssel.)

14.JPG 

 

15.JPG 

Ellenőrzésként.

 Vége!