Dr. Sziloplaszt ingyen (panel5)

Létrehozva 2013. szeptember 28. Utoljára módosítva 2013. szeptember 29.
Írta: Bartos Péter

 

 A nagy sikerre való tekintettel díjmentesen felajánljuk közreműködésünket azon ázás problémák megszüntetése érdekében melyek a "panel2", "panel4" témakörben jelentkeznek.

Ennek a feltételei az alábbiak:

1. Emailen kapjuk az anyagokat (640 x 480 fotónál nagyobb kép alap esetben nem kell). (This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

2. Mi nem kezdeményezünk telefonhívást és kérjük ezt Ön se tegye. Nincs időnk felírni, kivel miről mit beszéltünk, de  ha időnk lenne is, elhagynánk a papírt. Semmilyen telefonos megállapodást sem tartunk magunkra nézve kötelezőnek ebben az ügycsoportban. 

3. Nem szükséges személyes megjelenés.

4. Visszajelzést kapunk a probléma rendezéséről. A visszajelzést (személyes adatok kitakarásával) adott esetben beemeljük a honlapunkra.

5.Adott esetben kérdéseket kell feltennünk, melyekre pontosan kell válaszolni. Ha nem kapunk pontos válaszokat, vagy azok hiányosak, vagy úgy érezzük a bejelentkező inkább csak pityereg, de nem nagyon akarja a hibák megoldását ő sem, nos minden különösebb vacakolás nélkül visszamondjuk az adott probléma vizsgálatát.

 

 

Vegyünk is egy gyors budapesti példát (Újpalota), melynek megoldásában -szándékaink szerint- már teljes egészében ekként kívánunk részt vállalni.

A sötét redőnyös lakás ázik (látható, az ázással érintett lakás, és a fölötte lévő szint panelfugái le vannak szigetelve. Teszem hozzá, nem is rosszul....)

01.jpg

 

Ennek ellenére, vagy mindezek mellett;

02.jpg 

 

 mamma-mijja

03.jpg

 

Essünk neki, mint Tóth az Édesanyjának!

5 éve a fölső lakónál műanyag ablakra cserélték az eredetit. Az alatta lévő lakásban 2009-ben, -tehát tavaly- kezdődtek az ázások, ami után a társasház képviselet leszigeteltette a panel fugákat. A lakó a honlap alapján keresett meg minket. Kértünk képeket Tőle a saját lakása ázásáról, illetve a fölötte lakó lakása ablakából kihajolva. (A fölső lakó igen korrekten hozzájárult az alábbi képek elkészítéséhez.)

Az ablakkeret mellett a beton repedt?...igen. Akkor itt a víz bejuthat, és lecsoroghat az alatta lakóhoz.

04.JPG

 

 Az ablak aljánál a beton repedt?...igen. Akkor itt a víz bejuthat, és lecsoroghat az alatta lakóhoz.

05.JPG

 

 Az ablak műanyagtakaró lemezkéi elváltak alul, és oldalt?...igen. Akkor a víz itt bejuthat, és lecsoroghat az alatta lakóhoz.

06.JPG

 

És akkor (és-sel nem kezdünk állítólag mondatot, de én most avval kezdtem direkt), jöjjék a habocska a tortán.

Lóg a bele a panelnak! Ott van a panel elem középső "hungarocell" hőszigetelése.

Ne tételezzünk föl jobb helyzetet az eltakart oldalsó, és alsó panelszélek esetében sem -mivel gyanakvó típusúak vagyunk-, ezért aztán bártan kijelenthetjük...csoda, hogy csak ennyire ázik az alsó lakás.

07.JPG

A hibát nem a fölső lakó okozta, de nála lévő hiba miatt ázik az alatta lakó.

Nyílván az ablak beépítését végzők hibáztak. Ki hozza helyre, ki fizesse? Ezt nem én döntöm el.

Ha most valaki azt kérdezi, miképp lehet, hogy 4 évig nem volt ázás, most meg van...na erre mit mondok?;

...erre azt mondom, aki okoskodni, kötekedni, egreciroztatni akar, az tolja el a bicót.

Lehetne magyarázatokat  keresni, gyártani (pl. 5 éve biztos nem volt elválva a műanyagtakaró lemez az ablaktól.), de itt a kérdés az volt, mitől ázhat, hogyan javítható?

Az ázás oka meg van, a javítást pedig jól kell elvégezni...oszt jó napot!

Dr. Szilpolaszt