potyautas

Létrehozva 2013. szeptember 28. Utoljára módosítva 2013. szeptember 28.
Írta: Bartos Péter

 

Ki a potya ajánlatkérő?

Eldönti a cég illetékese, hogy adott hibát a "Benfentes Kft." fogja javítani, de a korrektség látszatát igyekezvén fenntartani, intézkedik alibi ajánlatok beszerzéséről. A rászedett vállalkozók lesznek a Csirkék, akik mennek majd a levesbe, ajánlatukkal együtt. 

Megkeres minket (és másokat)az illetékes, jóllehet tudja a "Kis Csikék" hiába kaparnak, a munka nem lesz az övék. Leadjuk az ajánlatot, ami után a Benfentesek azonnal infóhoz jutnak, és nyertes ajánlatot adnak le.

(Hagyjuk azt, hogy ez nem általánosítható stb., mert nem most jöttünk a 6.20-as váci gyorssal....)

Na.... részünkről ennek vége. Becslési ajánlatot kaphat ingyen az ilyen ajánlat kérő is, de evvel nem megy semmire, hiszen az nem ajánlat, nincs kötőereje. Ha meg ajánlatot kér, azért így, vagy úgy, de fizetni kell.....tehát ajánlatot nem fog kérni, a becslést meg nem tudja betenni a "versenytárgyalás" iratkötegébe, így azt sem kéri meg.

Mi mindent megteszünk a korrekt megrendelőkért, de szanáljuk azokat, akik a sumák, lenyúlós mentalitással szervezik üzletmenetüket.

Felvetődhet a kérdés, mi  a verseny ellen vagyunk? Hiszen akkor mi egy korrekt több szereplős versenytárgyalásba sem fogunk ajánlatot adni.

Nem vagyunk a verseny ellen, de nem tagadjuk, sőt kifejezetten hangoztatjuk, hogy olyan munkákat akarunk megszerezni, amiket más nem vállal, vagy sikertelenül javított korábban. Tehát nem is akarunk olyan feladatokat ellátni a hibafeltárások esetén, ahol sorba állnak az ajánlatok.

Ilyenkor egyet javaslunk. El kell tenni a címünket, s ha a javítások nem vezetnek sikerre, akkor kell minket megkeresni, hátha jót alkotunk. Mi tehát igyekszünk kivárni a sorunkat. Nem fogunk senki alá ajánlani, senkinek útban lenni a verseny során. Mi akarunk lenni az utolsó, de sikeres befutók. Mi elsősorban a hasznossággal, és nem az árszinttel kívánunk részt venni a versenybe, tehát mi az első körből inkább kimaradnánk.