Amikor minden leáll

Létrehozva 2013. szeptember 28. Utoljára módosítva 2014. január 30.
Írta: Bartos Péter

 

 Minél bonyolultabb eszközökkel vesszük magunkat körül, annál kiszolgáltatottabbak vagyunk.

(Ez is igaz lehet; minél bonyolultabb eszközökkel vesszük magunkat körül, annál kényelmesebben is élhetünk....no mindegy, a filozófia órának vége, dolgozzunk..)

Egy egyszerű hiba taccsra vághatja a modern technikát, ügyvitelt, pláne akkor, ha olyan emberek szerelik a rendszereket, akik nem törődnek a mások munkájával, csak dolgoznak mint az őrültek.

Egy ilyen hiba feltárását, és javítását jelzik az alábbi képek;

Szólnak, ..... ázás van.Az ázás a kép szerint nem jelentős, de legalább szép kerek nyomot hagy.

A tetőn meg is találja a lefolyónál az ember fia a hibát, kicseréli a lefolyót.

01.JPG

 

 Pár hónap múlva jelzik, ismét van egy kis ázás, meg kéne nézni.A felkéréshez mellékelnek egy hosszú elektronikus levelezést, amiből kiderül;

A telefonok időnként szétkapcsolnak, a számítógépes kommunikáció időnként megszakad. Miután mindenki átnézte a saját szakmai területét, adódhat-e onnan a hiba, kiderült mindenkinél minden rendben. Valaki azért megjegyzi, esetleg ázáshibára utal a probléma. (Na, ez az ember nem tüdős hal....használta az eszét.)

02.JPG

 

Az álmennyezet eltávolítása után láthatóvá vált az ázás fölötti rész. A lefolyó cső alatt az erősáramú, és gyenge áramú vezetékeket tartó kábeltálca, amit izomból fölnyomtak a csőnek.

04.JPG

 

Mondom...izomból!

05.JPG

 Totál feszül minden, és azonnal felsejlik a hiba is, ami vélhetőleg folyamatosan alakult ki, az "egyre jobban feszült minden" helyzetből adódóan.

06.JPG

 

07.jpg

 A tetőösszefolyót ideiglenesen le kellett zárni a javítás végéig, tekintettel a barátságtalan időre.

03.JPG

 

Csőbontás, és az új vonalszakasz kiépítése.

08.JPG

 

09.JPG

 

10.JPG

 

Az a pár csepp víz, ami a repedésnél kifolyt, elég volt ahhoz, hogy az erősáramú vezetékek mágneses terét felerősítve bezavarjon a telefon, és adatkommunikációs vonalaknak, s azok használhatatlanná váljanak időnként.

A hibajelenségek a javítás óta megszűntek.