bemutató terem

Létrehozva 2013. szeptember 28. Utoljára módosítva 2017. január 11.
Írta: Bartos Péter

Kérem a cikkel, vagy az ilyen munkákkal kapcsolatban NE telefonáljon! Írjon e-mailt!

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

( Napközben dolgozunk, nem tudunk megfelelően oda figyelni a telefonos jelzésekre, nem biztos, hogy fejbe tartjuk a jelzését, mindamellett valószínű, hogy  kérni fogunk Öntől fényképeket, tehát úgyis kell e-mail küldenie.)

Ha csak tanácsot, információt akar kérni, nem akar rendelni, akkor is írjon e-mailt!

KÉRJÜK!

 

70 Km-s körzetben végzett munka.  2010 netto 50.000 Ft (kapcsolt munka)

Megbízás: csak hibafeltárás.

Jó svágájú bemutató terem, oda nem illő kinézettel. Az ázáshiba folyamatos. Jelezték, hogy egy un. strangakna van az ázáshely fölött, ami régóta ázik, és javították, csak nem jól. Ami érdekes, a belétéri fűtőegységnél is jelentkezett egy idő után az ázás, ami korábban nem volt észlelhető.

01.JPG 

011.JPG

 

02.JPG

 

Nem gyönyörű, tény és való.

03.JPG

 

A mennyezet fölé bekukkantva. Javították már a hibát "gyorsba" tálcák, és kifolyó csövecskék elhelyezésével.

04.JPG

 

Tehát itt a kis csövecske. Hova fut, hova szalad?

05.JPG

 

Ide fut, eddig ér. Volt egy koncepció, tálca, csövecske, de az nem vezetett sehova, csak és kizárólag a fűtőegységhez. Itt véget ér, és ennyi....

06.JPG

 

 A hőcserélő alatti gipszkartonra csepegő víz okozza a fűtőegység alatti ázást.

07.JPG

 

Végig kellett talpalni az épületet, hogy kiderüljön hova/honnan futnak a csövek. Az egyik emeleten -a többitől eltérően- volt egy fürdőhelyiség, amit hetekkel azelőtt használtak talán legutóbb. Ránézésre tehát innen nem történhet az ázás, de azért kipróbáltuk a csapokat, WC-t.

A csapok nyitásával tulajdonkpéppen megállt a lenti csöpögés. Ez elég infó a következtetések levonására.

1. Lent a hibahelynél látható, rozsdás víznyomok vannak, ami alapján kizárható, hogy műanyag cső hibájával kell számolni. Így a szennyvíz vezeték hibája ugrott.

2. Ha nem használták rég a fürdőt, és ennek ellenére van ázás, illetve ha megnyitom a csapot, megszűnik az ázás, akkor az csak azt jelentheti, hogy a fém nyomóvezeték sérült. Miért? Mert ha megnyitom a csapot, a sérült vezetékben csökken a nyomás (ez total fizika), megszűnik az ázás (vélhetőleg hajszálrepedés, vagy menettoldás tomítéshiba).

Javítás: elzárni a rendszert, cserélni a csövet.

Hol kell cserélni? Az első emelet és a földszint között, mivel ott lehet a hiba. Ha ugyanis följebb lenne, akkor áznia kellene a fönti falaknak, nedvesednie kéne az ottani irodák, folyósók szönyegeinek.

Ennyi!