Bonyolítási információk (Általános Szerződési Feltételek)

Létrehozva 2013. szeptember 28. Utoljára módosítva 2019. június 02.
Írta: Bartos Péter

 Cégadatok!

Magyarországon az alábbi Általános Szerződési Feltételek-kel vállaljuk tetőszigetelési beázási problémák feltárását, javítását;

1.

Módszereink, hozzáállásunk, feltételeink jelentősen eltérhetnek az általános kivitelezői gyakorlattól, de ezt több mint 20 év tapasztalata alapján a Megrendelők, és a mi érdekünk alakította ekként. Leendő Megrendelőinkkel szemben nem bizalmatlanok vagyunk azzal, hogy pontosan, és részletesen szabályozzuk a munkavégzés szabályait, hanem általánosan óvatosak, és kiszámíthatóak igyekszünk lenni, aminek indokoltságát a több évtizedes tapasztalatok  is igazolták.  

 

Országos tevékenységi kör, egész évben végzett munka.

(2012-től határon átnyúló tevékenységi kör.) 

2.

Minden e témakörben vállalt munka Megrendelőjének  rendelkeznie kell Internet hozzáféréssel, levélküldési/fogadási  mechanizmussal.

FONTOS! 2012 08.31.-étől amikor ön kapcsolatba lép velünk, és költségbecslést, árajánlatot kér,  az Ön részére megnyitott adatbázisunkba lementjük a honlapunk "Bonyolítási Információk", "Becslési ajánlat",  "Költségvetés", "Felelősségvállalás, garancia" témaköröket. Alap helyzetben az Önnel folytatott adott üzleti kapcsolatban ez az érvényes szabályrendszer. Ha időközben a honlap tartalom változik is, Ön bár mikor kérheti, és számon kérheti az Ön jelzésekor érvényes szabályok alkalmazását, és kérheti e lementett információk díjtalan átadását az Ön részére. Természetesen ez nem azt jelenti, innentől ez a szabály fog vonatkozni mindíg kettőnk üzleti kapcsolatára, hanem azt, hogy amíg a konkrét hibajelzéssel kapcsolatos teendők zajlanak, Önt ne érhesse hátrány, ha időközben mi szabályt módosítunk. (Szóval, nálunk nincs visszamenőleges hatály, ha így egyértelműbb!)

3.

Hibajelzés esetén kérjük pontosan közölje emailen az alábbi adatokat!

4.

Lehetőségek;

Ajánlatkészítés előtt hibafeltárásokat Megrendelő jelenlétében általában NEM végzünk! Kérjük ezt figyelembe venni. Ez alól természtesen kivételek vannak, pl. amikor lakások ázását kell feltárni a lakáson belül.

Árak: függ attól milyen a távolság, mi a feladat, de elmondható, hogy 40.000-200.000 FT+ÁFA összeg közé az esetek 80%-ában beleférnek a költségek. Egy adott társasház, vagy épületre vonatkozóan.

Az ettől magasabb összegek az olyan létesítményekre vonatkoznak, melyek hibafeltárása az épület bonyolultsága, vagy mérete miatt jelentősebb feladat. A hibafeltárások előtt mi ajánlatot adunk a hibafeltárás összegére, ha tudjuk hol és mit kell vizsgálni, tehát mire szól a megbízás.

Példa egy átlagostól elétérő tetőméretre: 2019-ben Budapest környékén egy 22.000 m2-es logisztikai központ hibafeltárása, és javítási terv készítése netto 400.000 Ft. Ez utóbbi munka részletezése példaként lejjebb olvasható.)

4.1. Csak hibafeltárás

Ez esetben csak a hiba feltárását végezzük el, erről "Jelentés-t *" készítünk, e két tevékenység bekerülését számlázzuk. A jelentést Megrendelő a számla megfizetését követően szabadon felhasználhatja.

4.2. Hibafeltárás, jelentés, javítási terv

A 4.1.-es pontban jelzett hiba feltárási jelentésen túlmenően a megoldási javaslatokat is elkészítjük , illetve ( ha a javítás a profilunkba illeszkedik) árajánlat is készül a szükséges munkákra vonatkozóan. Ebben az esetben  - a jelentésért számlázott összeg megfizetését követően - tudathatja harmadik féllel a jelentés tartalmát-   és eldöntheti, hogy velünk vagy    más kivitelezővel végezteti el a munkát. 

(A garanciát mindíg kivitelező adja, ezért vegye figyelembe, hogy ha mi javítunk a mi tervünk alapján és nem jó a javítás, akkor nem is készül számla a hibátlan javításig. Ugyanezt egy harmadik féltől nem várhatja el alap esetben a Megrendelő.)

Példa infó:

 Mit takar be egy ( 2019 Budapest környéke) netto 400.000 Ft állapotfelméréses hibafeltárási bekerülési összeg? (Itt tehát nem csupán hibafeltárást végzünk, hanem teljes állapotfelmérést.)

A 22.000 m2-es tető.

Minden észlelhető kialakítás rögzítése. Kb. 700 vizsgálati pont: lefolyók, villámhárító árbócok levezetések, járdalapok darabszáma  %-os állapota, bevilágító/füstkupola ablakok - csak ez 150 db, amiknek sarkait, zsanérjait, borítását, körbeszigetelését kell vizsgálni !-, tetőszigetelés hibák hossza, helyzete, darabszáma, teljes attika bádogozás állapotvizsgálat, tetőáttörések, szabálytalan/rossz kialakítások, vagy éppen a hibátlan állapotra utalás.

Minden gépészeti elem vizsgálata, rögzítés, hőszigetelés, EPH szempontjából.

Minden vizsgálati pontról/elemről nyiltakozat, kell-vagy sem beavatkozni, és ha igen, akkor mit hogyan kell javítani. Erre vonatkozólag technológiai leírás, honlapról beemelt példamunkák, anyag ismertetők.

Minden mérési pontról kép -jelentős részéről film is- ezek számozva, Google műholdkép vázlaton feltüntetve. Excel táblázatba összegezve, és minden vizsgálati pont -számozva- online elérhető adatbázissal. Tehát táblázatból látható melyik hiba, mi a hiba, hol van a tetőn.

A felmérés rangsorolja a sűrgősségi beavatkozásokat.

Megjegyzés ide: a felmérést követően ingyenes ajánlatkészítést követően netto 4 millió Ft értékben a teljes javítási projektet az ingatlan tulajdonosa megrendelte, a teljes tetőre -gépészeti elemekre is vonatkozóan- 2 év ázásmentességi garanciával ! Nem kis pénz, nem kis munka, de nem kis felelősség! 

4.3. Hibafeltárás és javítás

A 4.3-as pontban végzett munkák többnyire akkor kerülnek elszámolásra, ha a javítás sikeres.

4.3.1. Először egy becslési ajánlat készül (ez díjmentes).

4.3.2. Ha a becslési ajánlatot Ön elfogadja árajánlat-ot kérhet.

4.3.3. A javítás sikerének ellenőrzése két módon történhet;

4.3.3.1. Locsolás próba alkalmazása

VAGY 

4.3.3.2. A hibajavítást Megrendelő ellenőrzi.

5.

Ha a javítás sikeres, és ezt az ellenőrzések valamely módja igazolja, a következő lépés a számlázás.

6. Dokumentációk, adatkezelés;    

 

 

Példa információk itt.

7. Felelősségvállalás, garancia;

 

8.

Megjegyzések:

* Jelentés fogalma nálunk a hivatkozott cikk alján olvasható. 

-Az email útján közölteket kötőerejű iratként kezeljük.

-Faxal nem rendelkezünk. Telefon és email címünk a   főoldal "Kapcsolat" menűpontjánál elérhető. (Bartos Péter telefonja -06-20-9684-527- rögzíti a beszélgetést! Ennek az az oka, hogy vezetés közben ne kelljen feljegyzést készíteni, illetve vannak telefonon kötött megállapodások.)

-Ha a mi fent közölt általános bonyolítási metodikánk nem illeszthető pontosan a Megrendelő ügyviteli szabályaihoz, akkor az eltérésekről meg kell állapodni az ajánlattétel előtt. A hibajezéskor küldendő adatok között már szerepelnie kell a különleges körülményeknél az eltérésnek.

9. Kérdések;

Néhány kérdés, mely esetleg Önben felmerült:

-Mi van akkor, ha a jelzett bekerülést soknak tartom, megbízok mást a munka elvégzésével, de az nem lesz jó, és újra a "bthbs"-t keresem meg?

Új költségbecslés, ajánlat készülhet.

Nem tagadjuk, eddig majd mindíg drágábban javítottunk, mint az eredeti ajánlat. Ennek nem feltétlen az az oka, hogy alávaló gazemberként kihasználjuk a Megrendelő nehéz helyzetét, sokkal inkább az, hogy az időközben történt javítások (sokszor jóindulatú taknyolásként jellemezhetők e próbálkozások) eltakarítása/átalakítása plusz munkát jelent.

Az ilyen esetekben előfordulhat, feltételekhez kötjük a folytatást.

Ez lehet előzetes -korábbi- költségeink megtérítésének igénye, vagy az ismételt megjelenéssel, hibafeltárással kapcsolatos bekerülés számlázásának elfogadása, függetlenül attól, hogy a munkát rendeli, vagy sem a Megrendelő a későbbiekben.

-Mi van akkor, ha mint itt valami miatt a "bthbs" mellényúl és visszamondja a munkát, de azt szeretnénk, ha a javítást folytatnák?

Ha a munkát valami miatt visszamondjuk, a folytatás lehetőségének feltételeit (mint a kérdésben hivatkozott példa esetében is) mindíg jelezzük, így tehát minden konkrét visszamondásra konkrét folytatási feltételek vonatkoznak.

-Mi van akkor, ha többszöri javítást követően sem sikeres a javítás?

Alapesetben mi akkor számlázhatunk ha a javítás sikeres, így azon esetekben amikor nem sikeres a javítás, nem számlázunk semmit. Ez így végtelenül egyszerű és igen korrekt. Ime egy példa egy ilyen esetre. Ez vonatkozik azon esetekre is, amikor az ajánlattól drágábban tudnánk csak javítani. Ez esetben a Megrendelő vagy elfogadja a felmerülő problémák okán történő magasabb árat, vagy addigi szereplésünket megköszönve számla befogadása nélkül elköszön tőlünk.

 

Bartosné/Bartos