Hogyan fényképezzek?

Létrehozva 2013. szeptember 28. Utoljára módosítva 2018. március 17.
Írta: Bartos Péter

 

Ön pénzt és időt takarít meg avval, ha helyettünk készíti el azokat a képeket, amik az épületen belüli hiba megjelenését és annak tetőszinti vélhető környezetét bemutatják.

Az elektronikus levelek gyors küldéséhez minél kisebb képfelbontású képek szükségesek.

A "Freemail", és Gmail rendszer alapból max 5 MB-os levelek továbbítását engedi minden különösebb procedúra nélkül.

Egy telefon, vagy egy mai compact fényképező (tehát nem profi gép) képes 640x480 képfelbontású kép készítésre. Ez a képméret bőven elegendő a hibák rögzítésére.

Ha a gép legkisebb képmérete mondjuk 1280x... képet enged készíteni, akkor ezt kell használni, és a képeket vagy le kell butítani képszerkesztővel (resize), vagy ebben a felbontásban kell küldeni, de így, esetleg több levélben lehet az összes küldeni szándékozott képet postázni.

Figyeljünk rá! Egy levél se legyen 5 MB-nál nagyobb, vagy küldjük óriás levélként esetleg a jelzettől nagyobb leveleket.

Tehát milyen a jó "hibariporter" képanyaga?

Ne feledjük! Mindíg bent kezdjük a fotozást, mert bent van a probléma!

Példaként 1 hiba rögzítését említjük, amikor egy csarnok ázik. Tegyünk egy feltűnő tárgyat az ázáshelyhez, ha ez lehetséges.(Pl. egy sapka, táska, iratgyüjtő vagy a fényképezőgép tokja, vödör stb.)

Ha nem lehet "megjelölni" azt a helyet ahol a hiba jelentkezik, és nem látszik mondjuk semmilyen ázásra utaló nyom (pl. beázási folt), akkor is fényképezzünk, de a fénykép száma alapján az emailbe utaljunk arra, hogy például a képen látható virágcserépre, vagy a mellé csöpög a víz. A lényeg, lássuk hova, és honnan csöpög a víz, tehát az épületen belül hol jelentkezik a probléma.

Az épületben készítünk két-három képet. Az első messziről mutatja az épület azon belső részét, ahol az ázás tapasztalható. Ekkor látszik az ázás környezete, és az ázáshelyhez letett tárgy. A második képen az ázáshelyhez letett tárgyra közelítünk, de úgy, hogy ne csak az legyen a képen (önmagában mi érdekes van egy iratgyűjtő látványában?).

 

 01.JPG

 

A harmadik kép készítésekor a fényképezőt az ázáshelyen, fordítsuk fölfelé, és a mennyezetet fotózzuk le!

 

 02.JPG

 

 Ha van álmennyezet és mondjuk le van esve egy elem az ázás miatt, akkor vakuval fényképezzünk egyet a mennyezet fölött is függőlegesen fölfelé tartva a gépet (ez már ugye a negyedik kép lesz ez esetben)!

Ha elkészültek a belső képek irány a tető, ha egyszerűen föl lehet menni a hibahely fölé. Tegyünk le egy "feltűnő valamit" oda, ahol lent sejtjük az ázáshelyet.

Készítsünk egy távoli képet, majd egy-két közelebbi képet a vélt hibahelyről. A tetőre letett feltűnő valaminek minden képen látszania kell. Ne okozzon az gondot, hogy nem látni semmi különös hibaokot a tetőn a fotózáskor. A lényeg; minél pontosabban határoljuk be azt a helyet a tetőn, ahol a lenti probléma jelentkezik. Látszódjon a hibahely környezete. Hülyeség lenne azt állítani, a képek alapján teleportáljuk magunkat az adott hibahelyre, de valamiképp mégis csak éreznünk kell a "helyzetet"...és ehhez a fotók elengedhetetlenül fontosak.

 03.JPG

 

04.JPG

 

 

Felvetődhet a kérdés, mi van, ha nem lehet fölmenni a tetőre, mert mondjuk meredek fedésű, vagy üvegtető? Akkor másképp kell a képet elkészíteni. Az épületen belüli képeket elkészítése után felmehetünk egy szomszédos magasabb tetőre, és onnan átfényképezhetünk a "mi tetőnkre", ahol az ázás jelentkezik. A képek postázásakor jelezzük például;

a kép közepén látható üvegtető bal sarka alatt van kb. az ázás az épületen belül, ....vagy; a lenti kör alakú tető azon része alatt van az ázás, ahol a légkondicionáló egység látható...stb.

(Természetesen ha egy lakás ablakának ázását kell fotózni, értelemszerűleg akkor is kell külső kép. Párkányról ablak keretről, redőnytokról, homlokzatról stb...)

Ha kész a fotó, a fele munka már meg van!

A fotók a levél mellékletei lesznek. A levélben írjuk le mikor kezdődött az ázás? .... csináltak-e valamit  a tetőn közvetlenül a hiba előtt?..., volt-e valaki javítani már, de nem sikerült nekik?..... ha voltak javítani mit csináltak?...., van e garancia a tetőre egyébként egy korábbi munka miatt?......, hóban ázik, kis esőben ázik?....., csak akkor ázik, ha szeles esős idő van?...szóval minél részletesebben és pontosabban írjuk le a hibát.

Egy fontos dolgot meg kell jegyezni! Minden gyanút, minden elképzelést le kell írni. Ha mi elmondanánk hányszor voltak képtelen ötleteink  a hibák vélt okairól, és azok mik voltak.... nos minimum kinevetnének minket, pedig sok esetben a képetelenségek bizonyítása hozta meg a megoldást. A képtelenségek, és az apró információk, amiket sokszor a takarító néni mond el, vagy a karbantartó.

Lehet, a fotók megküldése után újabb kérdéseket teszünk föl, ezekre természetesen ismét kérjük a válaszokat a becslés elkészülte előtt.

Mennyire jó, mennyire megbízható ez a becsléses eljárás? Nincs hosszú távú tapasztalat, hiszen most kedjük bevezetni ezt a lehetőséget.

Azt tudjuk, -teljesen nyílt hibákról volt ugyan szó- volt olyan eset is, amikor a képek megérkeztét követően telefonos egyeztetést tartottunk, két óra múlva ajánlatot adtunk, telefonon rendeltek, s másnap délelött több száz kilóméteres távolságban már két napos munka keretén belül javítottuk a hibákat. Hibától és a hibajelzéstől is függ a becslés megbízhatósága.

Persze még egy jó hibajelzés esetén is előfordul, hogy mi hibázunk! Van egy olyan hibánk, amit 10 éve nem találunk, de azért még nem adtuk föl a sikeres javítás reményét.

 

Felvetődhet egy-két logikus kérdés;

-Mi van ha 200 ugyan olyan hiba van egy nagy csarnokba?

 Egy-két hiba bemutatása elégséges. Ha viszont van olyan körülmény -mondjuk egy kémény, vagy ablak- ami miatt kétséges, lehet, hogy ugyan azon hibaok miatt ázhat adott helyen a csarnok, akkor kezeljük külön hibaként a problémát, és külön fotózzuk.

Sok hiba esetén valószínűleg úgyis egyeztetés szükséges, így tényleg nem kell izmozni minden hibával.

Figyeljünk oda! Ha mondjuk 5 hibát akarunk jelezni, és nem akarunk a tetőre le-föl rohangálni, akkor a lenti hibák fotozásakor egy papírlapon számozzuk meg a hibákat 1-5 ig. 1-es hiba 3 kép. Utána 2-es hiba 3- kép.... aztán a tetőn újra ugyanez.

Célszerű egy vázlatra feltüntetni az alaprajzon a hibák kb. elhelyezkedését és számozását, hogy ne keveredjünk össze majd a tetőn. (Vázlat nélkül elrontjuk.... mi is el szoktuk rontani, és lehet újra lebattyogni ellenőrizni az egészet. Célszerű a vázlatot is lefotózni és elküldeni. A vázlatot -ha tegyük fel A4-es papírra készül, akkor-minimálisan 2 Megapixeles képméretben kell fotózni a megfelelő minőség érdekében, tehát a fényképező gépet át kell állítani nagyobb felbontásba, ha azt feltételezzük, hogy a hibák fényképezéséhez betartottuk a kért 640x480 as felbontási értéket, ami -ugye- összeszorozva 0,3 Megapixel képméretet jelent.)

-Mi van akkor, ha egy társasház képviselet jelzi a hibát egy lakónál?

Ha a képviselet nem tud fotókat készíteni, adja meg a lakó elérhetőségét, egyeztetünk vele. Elküldjük neki a jelen anyag hivatkozását, hogy "képben legyen"...aztán meglátjuk.

-Mi van, ha nincs Internet elkérése a lakónak?

Akkor baj van, de ezen is lehet segíteni, egyeztetés szükséges, ezért kell a lakó elérhetősége.

-Mi van, ha nem akarok fényképezni, jöjjenek ki nézzék meg, adjanak ajánlatot? 

A "Becslési ajánlat" 4-es pontjából átemelem ide a lehetőségeket:

Ha Ön nem kíván/akar/tud fényképfelvételeket küldeni részünkre, és úgy kér árajánlatot három lehetősége van elkerülni a fenti procedúrát;

4.1. Feltétel nélkül vállalja, hogy kifizeti a hiba előzetes megtekintésének költségeit. (netto árak)

50 km-es körzetben;                  40.000.-

100 km-es körzetben;                70.000.-

200 km-es körzetben;                85.000.-

300 km-es körzetben;              105.000.-

4.2. Vár azon időpontig, amíg az Ön környezetében lesz munkavégzésünk, és akkor időt szakítunk az Ön problémájának megtekintésére, a fotók elkészítésére.

4.3. Más kivitelezőt kell keresnie ha a fentiek egyike sem felel meg elvárásának.

 

ezekre a címekre küldheti  a képeket (célszerű egy gmail, és egy freemailre egyidejűleg küldeni a képeket)

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

biztonsági email cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

bartos péter