cég és honlap történet

Létrehozva 2013. szeptember 28. Utoljára módosítva 2017. december 16.
Írta: Bartos Péter

Cég és honlap történet 

A Cég;  (Telephely; Tatabánya)

2004-ben egyéni vállalkozóként alakult a jelenlegi  cég, (a főnök  Bartos Péterné) mely a Bartos Péter  által 1985-ben alapított vállalkozás (akkori szaknyelven; maszek), garanciális jogutódja is egyben.

 

1985-1991 között egy továbbfejlesztett -német-  ablakszigetelési eljárás volt a fő profil. (Első munka 1985 Tatabánya Vitális u 25.)

 

 

1991-től folyamatosan bővült a tevékenységi kör tetőszigetelések felújításával /apróbb hibák/, terhelt vasbeton csomópontok javításával, betonragasztással, de például rendszeresen lucerna vágást is végzett ekkoriban a vállalkozás.

 

A ma végzett tevékenységek gyakran a saját fejlesztésekre, tapasztalatokra épülnek. (Ebből is látszik, vagy  öregszünk, vagy képtelenek vagyunk változni)

 

1991; „Anakonda hideg szilikon sütéses eljárás”  szabadalmi bejelentés. (ÉMI vizsgálat száma; 80024-M71/96 ).  Nem bírom tovább! Megnézem!

 

(Megjegyzés Bartos P. Ha valakit érdekel ez a szabadalom kérdés, javaslom, ne keresse sehol a Szabadalmi Hivatalba. Kb. 5 évig fizettem az egyre növekvő ideiglenes oltalmi díjat a semmiért, aztán beintettem. Azóta mindig csak azt szoktam leírni, hogy mikor jelentettem be szabadalomra az eljárást. Ettől általában hasra is esnek azok, akiknek a papppppír számít. A "cucc" még így - glott gatyába - is első osztályú. Még hasonló tudású eljárásról sem tudok a placcon....)

 

1991-1993; egyedi felújítási technológiák kísérletei (ÉMI vizsgálat száma; 80041-T/1990) a Győri SZIKTMF főiskolán (ma Széchenyi Egyetem), ill. a Győri – akkori - Kisfaludy Színház épületén (ma Nemzeti Színház). Megnézem!

Jelenleg a legjelentősebb munkaterület /első ilyen munka 1991 Tatabánya Ságvári u. 3a./ az épületek általános hibáinak feltárása, rejtett ázás hibák keresése, javítása, tetők műszaki felügyelete. (Aki annyit szív a rejtett hibák miatt, mint mi a 24 év alatt, és van olyan gerinces, hogy nem hagyja a csudába a megrendelőket a problémáikkal, nos, az egy idő után be meri vállalni az ilyet is....s ha nem jár sikerrel, max.  "néz, mint pék kutya a meleg kiflire") Kíváncsi lettem, megnézem!

 

Mi ezt épületgondozásnak hívjuk.

 

A ránk bízott épületeknél rendszeresen – évente több alkalommal- megjelenünk.

 

Minden akkori állapotot digitálisan rögzítünk.. Letakarítjuk a tetőszinteket,  miközben a homlokzatokat is bele értve átnézzük hol adódnak problémák, vagy hol adódhatnak problémák a közeli jövőben. Rögzítések, burkolatok, szigetelés, gépészet, villám védelem stb.

 

A feltárt hibák profilunkba eső részére javítási ajánlatot adunk. A más kivitelezőket érintő problémákra pedig felhívjuk az épület üzemeltetőjének figyelmét. Látni akarom!

2000 óta egyre gyakrabban veszik igénybe közbenjárásunkat, nagyobb épülethibák, kivitelezési mulasztások feltárása, rögzítése ügyében. Ilyenkor szemrevételezéssel (adott esetben kísérleti hibafeltárással) felderítjük a hiba, vagy mulasztás lényegét, javaslatot teszünk a javításra, vagy speciális szakember – pl. statikus, vagy tervező - bevonására.

 

Megállapításainkat nem szakvéleményben, hanem jelentésben összegezzük, és minden esetben mellékeljük a bizonyítékokat. (Ezt tettük 2009 elején is, amikorra már egy szakértői véleményről írtunk egy jelentést....rosszat. Majd feltesszük ide  - véleményünk szerint - a szakmai slendriánság eme gyöngyszemét, de egyelőre még félünk, s lapítunk, mert szeretnénk, ha kifizetnék a munkánkat).

Ez a módszer igen előnyös a Megrendelők részére. Gyors – egy-két napon belül a kezében a jelentés - és költség takarékos, hiszen egy hosszadalmas szakértői vélemény árának töredékéért jut információhoz. Sok esetben ez elégséges is a kivitelezővel való alku megkötésére. Más esetekben viszont megalapozhatja a hivatalos szakértő bevonását, akik viszont dolgozhatnak a mi jelentésünkből. Látni akarok egy ilyet most azonnal!

 

Vélhetőleg dolgoznak is. Pár éve egy  – országos hír volt - épület  sérülése kapcsán volt lehetőségünk megtekinteni a problémát. Három nap múlva a feltárás kb. 10 hibaok megnevezéssel elkészült. Majd fél évvel a hiba jelentkezése után a szakértők azt nyilatkozták, még nem tudják a hiba okát megállapítani.

 

Ekkor került fel a jelentés az Internetre.

 

6 hónappal később 4 általunk ismertetett hiba már szerepelt a sajtó híradásokban, mint szakértői megállapítás.

 

/A jelentés megtalálható ezen a honlapon is/

 

 

 

2003-tól általános, hogy a munkavégzések minden fázisát digitális fotón, filmen rögzítjük, és általában elektronikus úton postázzuk a Megrendelő felé.

Nálunk nem csak az számít, hogy kifizessék a számlát munkákért. Nekünk létérdekünk, ha kis dolgokban ugyan, de fontos a munkánk.

2010 tavaszától a fő hangsúlyt a rejtett épületázások feltárására, javításra helyeztük.

2012-ben át kívánjuk lépni a határokat, így elnevezésünktől eltérően nem csak Magyarország területén végzünk munkálatokat. 

 

A honlap;

 

Az elektronikus levélküldés darabszáma 2006-ban elérte az évi 3000-et. Időszerű volt váltani, aminek része jelen honlap üzemeltetése is.  2009-től saját "ftp" szervert is üzemeltetünk, mert képtelenek vagyunk kifizetni az itthoni nagyobb tárhelyek árait.(Persze, ha valaki tud valami jó kis potya helyet, az érdekel minket). Cél, hogy néhány éven belül, minden megrendelőnk, minden dokumentuma a világ bármely pontjáról elérhető legyen, évekre visszamenőleg is.

 

A honlapot jelenleg külsős "cms" adminisztrátor csiszolgatja, míg a tartalmi rész saját művünk. Ezt a munkamegosztást azért találtuk ki, mert a "cms" nem a profilunk, viszont   így naprakészek tudunk lenni viszonylag olcsón.  

Nem utolsó szempont az sem, úgy éreztük, ideje az unalmas, túl hivatalos honlapstílusoknak egy fricskát mutatva, formabontó tartalmat szolgáltatni.

Itt lehet rötyögni, és megrökönyödni, kerülni kívánjuk a fölösleges szakmai kifejezéseket, szeretnénk élvezetesen bemutatni a munkánkat. (Nem tagadjuk, hülyék vagyunk. Büszkék vagyunk a munkánkra)

Köszönjük Neked Internet!

Ááámen.

 

 

Szívesen vesszük az észrevételeket, javaslatokat, de a nagyon kritizálókat inkább arra kérjük... maradjanak csendbe.Tongue out 

 

 

 

Bartos Péterné

 

(Bartos Péter Dr. Sziloplaszt)